top of page

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Met deze 5 tips vind je snel je droomjob!

Heb je nood aan verandering? Of ben je niet tevreden met je salaris of voordelenpakket? Er zijn verschillende redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe job. Met deze tips neem jij alvast een vliegende start! 


Bekijk www.concrute.be om vacatures in de bouwsector te bekijken of neem contact met ons op via info@concrute.be.

Verbeter je cv en sollicitatiebrief

Volgens De Tijd is je cv het beste middel om een werkgever te overtuigen van je talenten. Je kunt hulp vragen aan professionals om je cv bij te schaven, dat gaat bijvoorbeeld bij de VDAB, maar ook Concrute kan je een handje helpen om een betere cv en sollicitatiebrief te schrijven.


Breid je kennis uit

Door relevante opleidingen te volgen toon je aan je werkgever dat je niet stilzit en onderscheid je jezelf van anderen op de arbeidsmarkt. Ook een stage of vrijwilligerswerk is een handige plus om meer ervaring te verkrijgen.


Gebruik je netwerk

Continu aan je netwerk sleutelen loont. Dat gaat gemakkelijk online via sociale media, zoals op Linkedin. Als je laat weten dat je op zoek bent naar een job, kan iemand uit je netwerk misschien wel naar jouw profiel op zoek zijn en je contacteren. Over een win-winsituatie gesproken!


Wees spontaan

Spontane sollicitaties wérken. Uit onderzoek van Accountemps blijkt dat 70% van de rekruteerders positief reageren. Maak een lijstje op van de werkgevers waar je graag voor zou werken en zet zelf de eerste stap. Als er niet meteen plaats voor je is, kunnen ze misschien op een later moment wel aan je denken. Dat is hoe dan ook mooi meegenomen!


Neem een recruiter in de arm

Een goede relatie met je recruiter is een goed idee! Een recruiter heeft veel ervaring, kennis en expertise en een groot netwerk in de sector waar jij wilt werken. Zo kun je van A tot Z begeleid worden in je zoektocht.


Op zoek naar een uitdaging in de bouwsector? Bekijk de vactatures van senior recruiteragentschap Concrute op www.concrute.be of contacteer info@concrute.be voor verdere ondersteuning en begeleiding. Tot gauw in de bouw ;)!bronnen:

Copywritten door: info@ineigenwoorden.net

bottom of page